AVIS COMPOUND GRANARY

2003 CLYDE PARK, MT

These projects were principally informed by our client’s question: what would a farmer do? Hired to design a house for the 17,000 acre ranch, our answer to the question was clear: a farmer would build on the road. As a model for rural development it was undeniably preferable, and ensured a connection to the community. As a consequence, the scope of the project was cut in half and our ambitions for a “green” compound became expressed as an act of reclamation, restoration, adaptive reuse, and infill. The site includes two groupings of buildings. At the Granary Cluster, the pieces of a single-family residence are distributed among an existing house, granary, and new car-barn. This cluster fulfills programmatic needs, minimizes development, and preserves the existing rural character and way of life.

NEXT PROJECT